divendres, 20 de desembre del 2013

rebost analògic [4]: pobles banyats

Imatges de racons de la mediterrània, de pobles banyats amb històries semblantsi amb gents que estimen la terra i el mar.


Ja n’han passat d’anys d’aquestes imatges. Pobles banyats, aquella curolla de congelar imatges de diferents indrets de la nostra mediterrània, pobles de gent senzilla i tendra que conviu disfrutant i deixant disfrutar: pescadors, pagesos, ramaders... i tota casta de gent amb oficis arrelats a la terra i al mar, aquesta mar petita.

Andalusia, Sardenya, Eivissa, Menorca, Grècia, Venècia, Rovinj i Mallorca són els indrets que donen llum, color i textura a aquestes imatges. Són fruit de viatges d’enrere, de molt enrere. Viatges que férem amb la “trotamundos” i amb la gent del GOB; viatges que aprenguérem moltes coses que ens han servit al llarg dels anys viscuts. De fet, tot el que ara sent són records de petits moments molt significatius i que són mostrats a les fotografies que teniu just seguit.



Dalt Vila, Eivissa.
Façana que rep la llum directe d'un sol que escalfa a l'hivern
i acalora a l'estiu.

Tros d'una façana d'una casa a l'Empordà, Catalunya.

Fragment del Ponte Vecchio (pont vell), una de les imatges més caçades a Florència. Un pont que des del segle XIII ja estava ocupat per comerciants i artesans: curtidors, carnissers, pescadors... Aquests oficis foren substituïts per joieries i orfebreries cap el 1593 per evitar les males olors de les carns i peixos sobrants que tiraven al riu Arno. Aquest pont va ser l’únic que respectaren els nazis l’abril del 1944.
Barcassa fent mercat al port de Poros, una menuda
illa grega molt a prop del Peloponès.


Església del Mercadal, Menorca.
Posta de sol a l'Adriàtic, concretament a Rovinj, Slovènia.


Rovinj, poble de pescadors de la península d'Istria, Slovènia.
Detall d'una petita campana d'una capella a Oliana, a Sardenya.


Carreró ombrívol a Venècia.
Façanes que guaiten a un carrer d'aigua també a Venècia.


Trast d'una petita botiga a un carrer de Venècia molt a prop de l'ara Museu d'Història Natural; abans magatzem turc durant els segles XVII-XIX.
Façana a Cala Fornells, nord de Menorca.

3 comentaris:

  1. Pere, les fotos són precioses i evoquen exactament el que ens expliques al text. M'ha agradt molt aquesta entrada. Et felicit. Bon Nadal!

    ResponElimina
  2. Gràcies Joan,
    són imatges d'enrere que necessitava recordar... Tu també tens un bon portal on podem aprendre un bon grapat de coses noves.
    Molts anys i bones festes...

    ResponElimina