divendres, 30 d’octubre del 2015

London 72 /1

Arribats a l’aeroport de Gatwick i després de prop de dues hores de vol, ens dirigírem amb el Gatwick Espress cap a l’estació de trens Victoria. Allà agafaríem el metro per anar de cap a la zona de Bayswater,  on trobaríem a na Xesca i n’Aina per dinar i omplir el dia amb les passes que havíem programat.

Aquesta era una eixida que ens faria recordar deu any enrere i que, ara que tots som més grandets, ho veuríem amb un altres ulls, amb uns altres interessos o, fins i tot, amb unes altres ganes.

Mentre en Lluc i jo ens anàvem atracant al centre, elles  ja havien fet passes pel Notting Hill i per Portobello. Ara tan sols restava posar busques i deixar les motxilles a l’hotel i a seguir descobrint. El destí ens va conduir de cap el Covent Garden. Aquest és un barri amb plaça i mercat que reben el mateix nom. Després de l’incendi del 1666, on el foc començà en un forn a Pudding Lane i es va anar escampant lentament per algunes barriades properes, el mercat de Covent Garden va anar agafant força i es convertí en el més important del país. A nosaltres ja ens va entusiasmar la primera vegada i, aquesta, ho tornà a fer. És un mercat on hi pots trobar botigues, restaurants, paradetes, artistes, malabars, mags...

Les passes ens conduïren al Lyceum Theatre on poguérem comprovar que encara ara ofereixen –i amb gran èxit- el musical del Rei Lleó. Passejàrem pels voltants i creuant el Thamesis arribàrem al Royal National Theatre on hi entrarem per admirar l’edifici per l’interior i l’oferta cultural del moment. Sortint de l’ indret ens dirigírem de cap al British Airways London Eye, una gran roda vertical de 135 metres d’alçada i construïda l’any 2000 per commemorar el nou mil·leni. Té 32 cabines per a 25 persones i, des d’elles, es pot contemplar gran part de la ciutat. D’aquí les passes ens dugueren fins el Palau de Westmister, on hi ha el parlament i la torre on s’hi troba la campana de catorze tones anomanada Big Ben (rep el nom del que fou el comissari cap de les obres -1858-; Benjamin Hall). El rellotge es troba a un 100 metres d’alçada i és el més gros de Gran Bretanya. Cadascuna de les seves quatre esferes té 7’5 metres de diàmetre. Es va posar en funcionament el mes de maig del 1859 i, fins ara, ha marcat el temps sense cap interrupció.

Va ser tot un espectacle veure els edificis, la gent, els músics de carrer, les embarcacions pel riu, les paradetes de llibres de segona mà...

Les passes s’aturaren davant d’un restaurant a un carrer molt a prop de Trafalgar Square, on hi soparem. Després, agafàrem el metro per allargar el cos i reposar fins l’endemà. Ens esperaven més coses per descobrir.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada