dijous, 21 de juliol del 2016

camí de cavalls (II)

De cala Galdana a les platges de Son Bou passant per les platges de Binigaus i Cala Trebalúger.

Aquest era la segona caminada d'aquesta menuda aventura de camí de cavalls. Aquest itinerari prometia: savinars, dunes, joncs, aucells marins i de prat...; però sobretot, paisatge.

El bus ens vengué a cercar a l'hotel a les vuit del matí, com cada dia. Berenats i amb les botes ben calçades ens dirigírem cap a Cala Galdana des d'on començaríem l'excursió del dia.

La primera cala que trepitjaríem seria Cala Mitjana, una platja verge envoltada de pins amb unes aigües blaves i una arena fina que, tot plegat, formen un conjunt paisatgístic impressionant. El bosc d'alzines antigues i de pins sicilians vesteixen la geografia del redol que fa que el caminar sigui tranquil i agradable. Savines, ullastres, mates i coixinets acaben de vestir la superfície terrestre.

De Cala Mitjana ja férem camí cap a Cala Trebalúger, una altra platja verge del sud menorquí que la precedeix el Barranc de Son Fideu, indret on antigament es feia agricultura de regadiu fent servir les fonts d'aigües naturals i amb unes condicions climatològiques que feien possible el conreu d'arbres fruiters. Cala Trebalúger és menuda però d'aigües clares i netes i de color blau turquesa.

Caminant, caminant arribam a les platges de Binigaus on podrem observar els esculls de Binicodrell i un búnquer just a peu de camí. Aquí ja guaiten els edificis turístics de Sant Tomàs.

Arribats al nostre destí, ens esperava l'equip d'intendència amb uns bons aliments per repostar forces i seguir l'aventura. Després cafetó al Puig del Toro i passeig per Fornells.






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada