dilluns, 1 de maig del 2017

camí de cavalls 2017 (II)

Dimecres, segon dia del Camí de Cavalls 2017, el segon contacte amb l'illa, aquesta vegada al nord. Era un dia fred i ventós, la intenció era fer el tram des de Binimel·là fins a Algaiarens (La Vall) però haguérem d'aturar a Els Alocs; per tant, tan sols férem uns 10 quilòmetres.

La tramuntana bufava fort i la mar s'engronxava amb força. Les platges eren plenes de meduses i velelles que reposaven sobre l'arena. De fet, foren notícia a les portades de la premsa local de l'endemà.

Aquest és un paisatge de muntanya, penya-segats i cales. Paisatge salvatge on la natura s'hi presenta de manera intensa.

El trajecte, entre camps de conreu i mar, puja i baixa sobre roca i trespol de terra vermella. Dunes i zona humida van quedant enrere i el camí aviat ens fa arribar a la Punta de na Freda des d'on es pot veure Cala Pregonda amb el seu arxipèlag particular.

A mesura que anam fent camí, el vent no s'atura d'empenya i fer moure carritxeres i altres vegetals. Els coixinets de monja, aquí socarrells, ens mostren les seves formes i les onades no deixen d'aturar-se.

Aviat arribam a Ses Penyes Blanques des d'on divisam les Illes Bledes. La vista és espectacular i lluny observam la Muntanya Mala. De Cala Barril a Cala en Calderer on travessam un torrent i zona humida per tornar enfilar-nos a una vessant.

Ara feim camí pels Penyals de Binidelfà on podem observar una barraca de bestiar. El camí es fa llarg degut a la tramuntana i, aviat però, ja arribam a Els Alocs, on dinam i decidim aturar la ruta fins l'endemà.

 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada